مروری بر خواص “جوز هندی” ادویه ناشناخته

جوز هندی

“جوز هندى” میوه درختى است  که شبیه درخت هلو می باشد. “جوز هندی” در کشورهاى گرمسیر زیاد مى‏روید. و با نام انگلیسی “Nutmeg“ میوه  “جوزهندی” به شکل تخم مرغ است “جوز هندى “داراى روغن فرار و یک اسید و مواد نشاسته‏اى است معطر است. در طب کره “جوز هندى” را براى مالش عضو بیمار مخصوصا در تسکین درد روماتیسم استعمال ... ادامه مطلب »


ادویه مرغ

ادویه مرغ

  نمک:یک واحد-فلفل پاپریکا :یک واحد-فلفل سیاه:یک واحد-فلفل قرمز:یک واحد-شنبلیله:یک واحد-تخم گشنیز:یک واحد-زرد چوبه:یک واحد-پودر سیر:یک واحد-پودر پیاز:یک واحد-خردل:یک واحد-دارچین:یک واحد-زیره سیاه:یک واحد زیره سبز:یک واحد-زنجیبل :یک واحد-هل:یک واحد-رازیانه:یک واحد-جوز-هندی:یک واحد-میخک :نصف واحد-شکر:دو واحد-مغز لیمو عمانی:دو واحد سماق:دو واحد طرز تهیه : تمام مواد را با هم مخلوط کنید و به مقدار لازم درون ترشی بریزید.   بوعلی    boali  گیاهان دارویی   ... ادامه مطلب »


ادویه گرام ماسالا هندی

گراماسالا

اصولا گرام ماسالا (garam masala) در زبان هندی به معنی ادویه مخلوط تند است ، ترکیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه ی آنها ماسالا نامیده میشود ( ماسالا یعنی ادویه جات و گرام یعنی تند ). این ادویه یکی از ادویه های اصلی غذاهای هندی می باشد .این ادویه در شهرهای مختلف هند گاه با اختلاف در چند جزء ... ادامه مطلب »


ادویه ترشی

ادویه ترشی

طرز تهیه ادویه ترشی: روش اول: برای تهیه ادویه ترشی، میبایست کاری اعلا را با مقداری دانه گشنیز ـ مقداری سیاه دانه و مقداری گلپر کوبیده مخلوط کرد و هنگام درست کردن ترشی با سرکه داخل ظرف بریزیم. باید توجه داشت که هر چه ظرف ما کوچکتر باشد باید ادویه کمتری در ظرف ریخت. مثلاً برای تهیه یک ظرف سه ... ادامه مطلب »


زردچوبه

زردچوبه

در کتب طب سنتى با نامهاى «عروق الصفر»، «حشیشة الصفرا»، «عروق الزعفران» و «عروق الصباغین» نام برده شده، به عربى «بقلة الخاطیف» گویند. خطاف پرستو است و این پرنده بسیار تیزبین است و سبب آن را این مى‏دانند که از گیاه زردچوبه مى‏خورد، زیرا زردچوبه براى افزایش دید چشم مؤثر است. به همین دلیل یکى از نامهاى زردچوبه را «بقلة ... ادامه مطلب »


فلفل سیاه

felfel

گیاه شناسی  فلفل سیاه میوه‌های خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل است. گیاه فلفل بومی جنوب هند است. فلفل یا پلپل سیاه (nigrum پیپر) گیاه رونده گل دهنده ای از خانواده Piperaceae، که برای میوه آن کشت می شود، که معمولاً به صورت خشک به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می شود. فلفل گیاهی است بالارونده و دارای ریشه های ساقه خیز و کوتاه که میوة آن ... ادامه مطلب »


فلفل قرمز

chili

فواید فلفل قرمز برای سلامتی   فلفل قرمز را نباید با فلفل سیاه یا سرکه و یا خردل که هر یک به نوعی در ردیف چاشنی‌های تند هستند اشتباه کرد، زیرا این‌ها محرک هستند در صورتی که فلفل قرمز آرام بخش و مسکن است.   این روزها با تغییر روند آداب غذایی و محبوبیت غذاهای اسپایسی در میان عموم مردم، ... ادامه مطلب »


زیره سبز

zire sabz

زیره ی سبز  با نام علمی Cuminum cyminum زیره ی سبز گیاهی است بوته ای و علفی به ارتفاع حداکثر نیم متر. ساقه ی این گیاه راست و دارای انشعابات دوتایی است. ریشه ی آن باریک و بلند و به رنگ سفید است. ادامه مطلب »